Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 02 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

31 Mai 2018
Vizualizari: 741
Comentează add

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, se află în Coreea de Nord, unde a avut o întrevedere neanunţată anterior cu liderul ţării, Kim Jong-un.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, întâlnire cu Kim Jong-un

alexandru-beleavski-moscova

 Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov (dreapta) și liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un. Foto: AP/Agerpres.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, se află în Coreea de Nord, unde a avut o întrevedere neanunţată anterior cu liderul ţării, Kim Jong-un.

Cu acest prilej, Serghei Lavrov l-a invitat pe Kim Jong-un în Rusia, însă nu există şi alte detalii cu privire la discuţiile dintre cei doi.

În cursul dimineţii, şeful diplomaţiei de la Moscova s-a întâlnit cu omologul său nord corean Ri Yon-ho, convorbirile desfăşurându-se cu mai puţin de 10 zile înaintea preconizatului summit istoric americano - nord-coreean.

La finalul lor, ministrul rus de externe, singurul care a făcut declaraţii de presă, a declarat că Rusia salută intensele contacte ce au avut loc în ultimele luni între cele două Corei şi între Washington şi Phenian şi preconizatul summit Donald Trump - Kim Jong-un.

Serghei Lavrov a subliniat că aceste contacte trebuie "abordate cu extremă delicateţe fără a se încerca mişcări bruşte şi a grăbi artifical procesul care - a spus el - necesită mult timp şi convenirea tururor componentelor pachetului de înţelegeri, ceea ce va permite atât denuclearizarea întregii peninsule coreene, cât şi asigurarea păcii şi stabilităţii în toată Asia de nord-est. Nu trebuie cerut totul şi imediat" - a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

Potrivit acestuia, denuclearizarea este direct legată de instaurarea în Asia de nord-est a păcii şi stabilităţii, cât şi a unui sistem de cooperare şi securitate egală şi indivizibilă pentru toate statele.

Rusia - a spus Lavrov - va contribui la aceste eforturi. În acelaşi timp, ministrul rus de externe a ţinut să sublinieze că nicio soluţie a problemei nucleare nu va fi completă până când nu vor fi ridicate toate sancţiunile impuse Coreii de Nord.


Etichete rusiacoreea de nordkim jong unserghei lavrovdonald trumpdenuclearizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live