Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

22 Iunie 2014
Vizualizari: 868
Comentează add

Ministrul israelian de externe a apreciat poziţia exprimată de diplomaţia română de condamnare a răpirii celor trei adolescenţi israelieni şi de solidaritate cu familiile acestora.

Ministrul român de externe, vizită în Israel

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Ministrul de externe Titus Corlăţean și omologul său Avigdor Lieberman (dreapta). Foto: MAE.

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut, duminică, la Ierusalim, o întrevedere cu omologul său israelian, Avigdor Lieberman.

Discuţiile au vizat şi teme referitoare la dosarele internaţionale, cu accent pe stadiul negocierilor din cadrul procesului de pace în Orientul Mijlociu.

În context, ministrul israelian de externe a apreciat poziţia exprimată de diplomaţia de la Bucureşti de condamnare a răpirii celor trei adolescenţi israelieni şi de solidaritate cu familiile acestora.

La rândul său, ministrul Titus Corlăţean a declarat că România a fost între primele state membre ale UE care au condamnat în termeni foarte fermi răpirea celor trei adolescenţi israelieni.

"Eu personal şi Ministerul Afacerilor Externe, în numele guvernului României, am exprimat o poziţie publică foarte clară şi am fost între primele state membre ale UE care au condamnat în termeni foarte fermi răpirea celor trei adolescenţi israelieni. Am exprimat solidaritatea cu familiile şi cu statul Israel şi ne exprimăm speranţa că aceste căutări pe care autorităţile israeliene le fac vor da, până la urmă, rezultate bune.

"Ar fi extrem de important ca tinerii să fie găsiţi în viaţă şi ar fi important şi pentru şansele procesului de pace. În orice caz, astfel de acţiuni de răpire a unor tineri nevinovaţi sunt absolut de condamnat şi în nici un caz nu ajută la şansele procesului de pace", a spus ministrul român de externe.


Etichete MAETitus CorlățeanIsraelAvigdor LiebermandiscuțiidiplomațierăpireadolescențiUEcondamnarepaceprocessolidaritate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live