Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

15 Martie 2019
Vizualizari: 634
Comentează add

M. Budăi: "Preşedinţia română la Consiliul Uniunii Europene se va asigura că cetăţenii europeni vor rămâne în centrul preocupărilor Uniunii Europene".

Ministrul muncii, Marius Budăi, la Bruxelles

amalia-bojescu

Ministrul Muncii, Marius Budăi. Foto: Agerpres.

România a reuşit să obţină progrese semnificative în câteva dosare legislative vitale pentru cetăţenii europeni, care le asigură condiţii de muncă mai bune, în mai puţin de trei luni de când ţara a preluat Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a afirmat, la Bruxelles, ministrul muncii, Marius Budăi.

Înaintea lucrărilor Consiliului destinat politicilor sociale, Marius Budăi a precizat că miniştrii vor discuta despre Fondul european, care va furniza sprijin persoanelor care îşi pierd locul de muncă din cauza globalizării sau crizei economice. 

Preşedinţia română va informa miniştrii statelor membre în legătură cu progresele realizate pe anumite dosare, între acestea transparenţa condiţiilor de muncă şi recunoaşterea dreptului lucrătorilor la informaţii ce vizează condiţiile de angajare.

Noua propunere ar trebui să ofere cadrul juridic prin care să se asigure că şi noile forme de muncă, lucrătorii sunt protejaţi şi se bucură de câteva drepturi minime, inclusiv persoanele care sunt angajate pentru perioade scurte de timp.

Ministrul român al muncii, Marius Budăi: 

Marius Budăi: "Împreună cu omologii mei, vom încerca obţinerea abordării generale referitoare la Fondul european de ajustare la globalizare. Preşedinţia română la Consiliul Uniunii Europene se va asigura că cetăţenii europeni vor rămâne în centrul preocupărilor Uniunii Europene". 

Fondul european de ajustare la globalizare oferă sprijin persoanelor care îşi pierd locul de muncă în urma schimbărilor structurale majore în domeniul comerţului din cauza globalizării. De exemplu, atunci când o companie se închide sau producţia este mutată în afara Uniunii Europene, ca urmare a crizei economice şi financiare globale.

Fondul european are la dispoziţie un buget anual de 150 de milioane de euro, din care poate finanţa până la 60% din costul proiectelor destinate să ajute lucrătorii concediaţi să găsească un alt loc de muncă sau să îşi înfiinţeze propria afacere.

VIDEO: Reuniunea EPSCO. Sursa: video.consilium.europa.eu.


Etichete Preşedinţia României la Consiliul UEMinistrul munciiMarius BudăiBruxellesueFondul european de ajustare la globalizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live