Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Iunie 2016
Vizualizari: 859
Comentează add

Zeci de pensionari au participat astăzi, în capitală, la un marş de protest desfăşurat între sediul Ministerului Muncii şi cel al Guvernului.

Ministrul muncii: Guvernul nu are resurse pentru majorarea pensiilor

radiojurnal

Ministrul muncii, Dragoș Pîslaru. Foto: presidency.ro.

Zeci de pensionari au participat astăzi, în capitală, la un marş de protest desfăşurat între sediul Ministerului Muncii şi cel al Guvernului.

Vârstnicii au solicitat mărirea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie şi ridicarea plafonului de impozitare a pensiilor la 2.000 de lei.

Ministrul muncii, Dragoş Pîslaru, a explicat însă pentru Radio România Actualităţi că actualul executiv nu are la dispoziţie în acest moment resurse pentru a majora pensiile. 

Dragoş Pîslaru: "Pe partea de creştere a punctului de pensie, aceasta nu este posibil. În momentul în care tu ai reducere de taxe şi respectiv venituri mai mici la buget, ca tu să creşti beneficiile este o contradicţie totală. Nu poţi să ai o creştere a pensiilor în condiţiile în care se creează în parlament din lună în lună sau poate chiar mai des derogări prin pensii speciale, care de fapt îţi iau din baza de contribuţii şi nu-ţi permit să îndestulezi pentru restul lumii. Acest guvern nu poate deschide şi acest front în acest moment, având în vedere că discutăm de şase luni în care ne-am propus proiectul de lege unitară pe salarizare şi şi aşa, intervalul este extrem de strâns". 

Pensionarii mai cer şi aplicarea completă şi nu trunchiată, aşa cum se întâmplă în prezent, a legii cu privire la grupa I şi a II-a de muncă - a precizat preşedintele Federaţiei Naţionale "Solidaritatea" a Pensionarilor din România, Marian Iancu.


Etichete ministrul munciiguvernul nu are resurse pentru majorarea pensiilorDragoş Pîslarupensionarimarş de protest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live