Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINETI ... CU SOARE - continuare Sâmbătă, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

7 Iunie 2018
Vizualizari: 327
Comentează add

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, participă joi şi vineri la reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre NATO, care se desfăşoară la Bruxelles.

Ministrul Mihai Fifor participă la reuniunea ministerială NATO

radu-dobritoiu

 Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, participă, în zilele de 7 şi 8 iunie, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO, de la Bruxelles.

Agenda primei zile va cuprinde prezentarea stadiului implementării posturii aliate de descurajare şi apărare, precum şi modalităţi de eficientizare a acestuia. Pentru ţara noastră, un interes deosebit îl prezintă prezenţa aliată avansată dedicată flancului estic şi angajarea mai multor aliaţi în implementarea acesteia. Un alt domeniu abordat în prima zi a reuniunii va fi acela al partajării echitabile a responsabilităţilor în cadrul NATO (burden-sharing).  De asemenea, vor fi aprofundate aspecte legate de proiectarea stabilităţii şi lupta împotriva terorismului, precum şi progresul realizat pentru lansarea unei noi misiuni NATO de instruire în Irak, informează un comunicat de presă priit de la MApN.

În cea de-a doua zi a Reuniunii, subiectul principal va fi axat pe cooperarea dintre Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană. De asemenea, în marja ministerialei NATO, va avea loc și reuniunea țărilor contributoare la Coaliția anti-ISIS, condusă de către secretarul american al apărării, James Mattis.


Etichete Mihai Fiforreuniune Bruxellesreuniune ministrii apararii din NATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live