Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Iulie 2021
Vizualizari: 470
Comentează add

Ordonanţa de urgenţă privind protecţia împotriva urşilor se va aplica atunci când aceştia intră în localităţi.

Ministrul mediului despre OUG privind intervenția în cazul urșilor

radiojurnal

Tánczos Barna. Foto: www.facebook.com/TanczosBarna.

Ordonanţa de urgenţă care reglementează măsurile de protecţie împotriva urşilor era necesară şi se aplică doar atunci când animalele intră în localităţi - a subliniat astăzi ministrul mediului, Tanczos Barna.

El a precizat, într-o conferinţă, că problema urşilor care pătrund în zonele locuite este extrem de gravă în anumite judeţe ale ţării, iar oamenii trebuie să fie în siguranţă.

În plus, a mai declarat ministrul Tanczos Barna, documentul permite intervenţia graduală pentru eliminarea pericolului generat de prezenţa urşilor:


Tanczos Barna: Textul ordonanţei spune foarte clar că trebuie să înceapă intervenţia prin îndepărtare, prin alungare, după aceea trebuie parcursă faza tranchilizării şi relocării şi doar în situaţiile în care riscul este mare, iminent şi pericolul este iminent la adresa cetăaţenilor, doar atunci se poate interveni prin eutanasiere sau prin extragere prin împuşcare.
Realizator: Ministrul mediului a anunţat că se pregăteşte o hotărâre de guvern prin care să se interzică hrănirea urşilor în intravilan sau în apropierea localităţilor şi care va prevede sancţiuni mai mari pentru cei care nu respectă aceste interdicţii.


Etichete Tanczos Barnaministerul mediuluiursiougsiguranta(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live