Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Octombrie 2020
Vizualizari: 157
Comentează add

Ministrul mediului, Costel Alexe: Poluarea din orașe va putea fi prognozată

radiojurnal

 Ministrul mediului, Costel Alexe. Foto: Ministerul mediului

Sistemul de monitorizare a calității aerului din România va fi îmbunătățit în următorii trei ani, astfel încât poluarea din orașe să poată fi prognozată cu câteva zile înainte, la fel ca în cazul prognozei meteo.

Reprezentanții Ministerului Mediului au semnat astăzi un contract în valoare de 88 de milioane de euro, destinat creșterii numărului stațiilor naționale de măsurare a poluării cu încă 60 de unități.

Ministrul mediului, Costel Alexe, spune că noul sistem de prognoză a poluării va fi realizat prin suprapunerea datelor furnizate de meteorologii de la ANM cu o bază de date națională a emisiilor de poluanți.

Costel Alexe: Exact cum astăzi avem o prognoză meteo, vom avea și una privind calitatea aerului pe care populația o va putea consulta zilnic. Prognoza va furniza informații cu privire la nivelul poluanților în aer pentru următoarele 24-48 sau 72 de ore, oriunde în țară. Asta înseamnă că oricine va ști, de exemplu, de luni cum va fi calitatea aerului marți sau miercuri. Cu o asemenea prognoză, oamenii îşi vor putea face mai bine planurile de ieşire în aer liber, iar autoritățile vor putea impune măsuri pe termen scurt, evident, vor putea manageria mult mai bine aceste situații de criză.
 
(PH)

Etichete poluareministrul mediuluiCostel Alexe(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live