Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Noiembrie 2016
Vizualizari: 376
Comentează add

L.Comanescu: Cele mai mari provocãri de securitate pentru NATO vin din vecinãtatea esticã a Alianţei.

Ministrul L.Comãnescu a susţinut o conferinţã comună cu R.Gottemoeller

radiojurnal

        FOTO: MAE    

Ministrul de externe, Lazãr Comãnescu, a susţinut ieri, o conferinţã de presã comunã cu secretarul adjunct al NATO, Rose Gottemoeller.    

Cele mai mari provocãri de securitate pentru NATO vin din vecinãtatea esticã a Alianţei, a declarat ministrul afacerilor externe Lazãr Comãnescu în cadrul unei conferinţe de presã comune cu secretarul general adjunct al Alianţei, Rose Gottemoeller, aflatã în prima vizitã oficialã în România.

Doamna Gottemoeller, la rândul ei, a vorbit despre activarea diviziei multinaţionale destinatã apãrãrii în Europa de sud-est şi a evidenţiat contribuţia vitalã a ţãrii noastre la activitãţile de instrucţie din Afganistan.  

Situaţia de stabilitate din regiune, relaţiile cu ţãrile partenere din vecinãtatea esticã a Alianţei, dar şi cu ţãrile din Balcanii de Vest, au fost principalele subiecte abordate de ministrul afacerilor externe Lazãr Comãnescu în cadrul discuţiei pe care a avut-o ieri, cu secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller.

Şeful diplomaţiei române a subliniat cã NATO trebuie sã acorde o atenţie deosebitã consolidãrii securitãţii şi stabilităţii în vecinãtatea esticã dar şi în cea sudicã.  

Lazãr Comãnescu: Am avut aceleaşi evaluãri cu privire la importanţa deosebitã a întãririi prezenţei alianţei în zona noastrã, importanţa deosebitã a unei atenţii sporite în privinţa componentei sudice a flancului estic al alianţei, pentru cã aşa cum putem sã constatãm, cele mai importante provocãri în materie de securitate  vin din aceastã parte a vecinãtãţii alianţei.

Secretarul general adjunct al NATO a apreciat la rândul sãu contribuţia ţãrii noastre la activitãţile de instrucţie din Afganistan din ultimii ani, în condiţiile în care România a participat la unele operaţiuni importante desfãşurate în zone foarte periculoase ale acestei ţãri.

Oficialul NATO s-a referit la sistemul antirachetã de la Deveselu, dar şi la activarea de cãtre România a unei divizii multinaţionale în cadrul comandamentului de sud-est al Alianţei.  

Rose Gottemoeller: În ultimul an, activarea de cãtre România a unei divizii multinaţionale în cadrul Comandamentului de sud-est pentru a sprijini descurajarea şi apãrarea în Europa de sud-est, precum şi formarea unei brigãzi în cadrul naţional sunt de o importanţã extraordinarã pentru a consolida apãrarea şi securitatea în aceastã regiune a Europei.

În ceea ce priveşte agresiunile militare ale Federaţiei Ruse, îndreptate cãtre Ucraina, secretarul general adjunct al NATO a precizat cã alianţa abordeazã aceastã problemã în mod dual. Pe de o parte continuã politica de apãrare, iar pe de altã parte îşi propune sã reducã riscurile prin dialog cu partea rusã.


Etichete natoprovocariest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live