Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Joi, 13 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

13 Noiembrie 2017
Vizualizari: 568
Comentează add

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, este așteptat, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, la solicitarea PNL, la o dezbatere privind situaţia din penitenciare.

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, așteptat în plenul Camerei Deputaţilor

amalia-bojescu

  Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, este așteptat, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, la solicitarea PNL, la o dezbatere privind situaţia din penitenciare.

Discuţiile vin şi pe fondul nemulţumirilor apărute în spaţiul public, în urma aplicării legii care a dus la eliberarea a sute de deţinuţi.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, este așteptat la ora 16:00 în Camera Deputaților, la Ora Guvernului, pentru a prezenta situația din penitenciare, Solicitarea a fost făcută de parlamentarii liberali, după ce deputatul PNL Adriana Săftoiu, în urma unor vizite făcute în mai multe penitenciare, a constatat că situația este aceeași, deși au existat reclamații la CEDO.

Potrivit documentului, condițiile din penitenciare nu s-au schimbat, iar România riscă să fie sancționată, susțin parlamentarii PNL.

Pe de altă parte, la Senat, pe ordinea de zi a plenului se află propunerea legislativă privind consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunității maghiare din România.

Propunerea a primit deja un raport suplimentar de respingere în Comisia de specialitate, motivația fiind aceea că există o hotărâre de guvern prin care la 18 decembrie se sărbătore?te ziua tuturor minorităților naționale.

Documentul se află în dezbaterea Camerei Deputaților.

Parlamentarii vor lucra și în comisiile de anchetă, la Comisia privind alegerile prezidențiale din 2009 vor continua audierile.

Sunt așteptați foștii miniștri Radu Berceanu și Adriean Videanu, cărora li se vor cere lămuriri legate de schimbarea prefecților și a șefilor de deconcentrate înainte de scrutinul din 2009.

La audieri a fost invitată și avocata Maria Vasi, care a vorbit în spațiul public despre moartea suspectă a unui judecător ce ar fi deținut informații despre desfășurarea alegerilor din 2009.


Etichete Ministrul justiţieiTudorel Toaderasteptat în plenul Camerei Deputaţilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live