Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Martie 2017
Vizualizari: 701
Comentează add

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a revenit cu precizări, în această dimineaţă, legate de evaluarea profesională a procurorului general al României şi a şefei DNA.

Ministrul justiției: Nu am sugerat ca Lazăr şi Kovesi să îşi dea demisia

radiojurnal

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a revenit cu precizări, în această dimineaţă, legate de evaluarea profesională a procurorului general al României şi a şefei DNA.

El a spus că nu le-a sugerat celor doi să-şi dea demisia, ci doar a invocat, cităm: " o instituţie care există în dreptul muncii".

Ministrul Justiţiei a afirmat că evaluarea şefilor celor două instituţii se va face atât în plan profesional, cât şi managerial, şi a dat asigurări că se bucură de o totală independenţă în luarea deciziilor şi nu a fost supus unor presiuni politice pentru a întreprinde acest demers:
   
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, aseară, într-un interviu televizat, că va avea în zilele următoare o discuţie cu procurorul general Augustin Lazăr şi, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruţa Koveşi, despre ancheta privind ordonanţa de urgenţă 13.

Tudorel Toader a spus că va face şi o analiză a activităţii Ministerului Public în următoarele două săptămâni, urmând să ia atunci o decizie finală, inclusiv privind revocarea celor doi procurori generali.

Procurorul general, Augustin Lazar, a respins, în această dimineaţă, categoric ideea demisiei, precizând că nu vrea să intre în polemici publice.
   


Etichete Ministrul JustiţieiTudorel Toaderdnademisiiprocuror generalaugustin lazarlaura codruta kovesi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live