Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

5 Mai 2020
Vizualizari: 332
Comentează add

Ministrul justitiei, Catalin Predoiu, propune Guvernului Romaniei eliberarea lui Tudorel Toader din functia de membru al Comisiei de la Venetia.

Ministrul Justiției cere înlocuirea lui T. Toader din Comisia de la Veneția

diana-surdu

Tudorel Toader.          Foto: Arhivă.

Ministrul justitiei, Catalin Predoiu, propune Guvernului Romaniei eliberarea lui Tudorel Toader din functia de membru al Comisiei de la Venetia.

Potrivit unui comunicat de presa, in urma consultărilor cu Prim-Ministrul României, ca urmare a implicațiilor Deciziei CEDO în cauza Kovesi împotriva Românie, privind credibilitatea angajamentului Guvernului României față de independența procurorilor și respectul regulilor de drept, Ministerul Justiției va înainta premierului propunerea ca Guvernul României să transmită Comisiei de la Veneția solicitarea de a aplica dispozițiile statutare ale Comisiei în privința lui Tudorel Toader, respectiv eliberarea acestuia din funcția de membru al Comisiei de la Veneția.

Ministerul justitiei precizeaza că mandatul lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneția a fost prelungit în anul 2018, în timpul exercitarii mandatului de ministru al justiției.

(RS)


Etichete ministerul justitieicatalin predoiutudorel toadercomisia de la venetiaguverncedocodruta kovesi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live