Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

3 Februarie 2020
Vizualizari: 382
Comentează add

Ministrul justiţiei a anunţat propunerile pentru adjuncţi şi şefi de secţie

diana-surdu

 Foto: Facebook.com

Ministrul justitiei, Cătălin Predoiu, a anunţat rezultatul selecţiei procurorilor care vor fi propuşi pentru funcţile de adjuncţi şi şefi de secţie la Parchetul General, DNA şi DIICOT. Sunt şi câteva posturi de conducere pentru care ministrul a respins toate candidaturile şi urmează să fie organizată o nouă procedură de selecţie. Diana Surdu are detalii:

Reporter: Ministrul justiţiei va formula următoarele propuneri: pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general- Bogdan Licu, actualul procuror general interimar, pentru adjunctul aceleiaşi funcţii - Magdalena Militaru, iar pe Denisa Cristodor, pentru şefia Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General. Cătălin Ranco Piţu este propus la conducerea Secţiei Parchetelor Militare din Parchetul General, în timp ce Oana Pâţu şi Mădălina Scarlat au fost propuse pentru funcţia de adjunct al DIICOT, respectiv al procurorului şef al DNA.

Propunerile ministrului justiţiei vor fi trimise mâine către Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pentru avizare, iar ultimul cuvânt îi aparţine preşedintelui Klaus Iohannis, care poate refuza motivat propunerile o singură dată.

Pentru celelalte posturi vacante pentru care a fost organizată selecţia, respectiv secţii din DNA, ministrul justiţiei a decis respingerea candidaturilor.

Pentru a se ocupa eventuale posturi vacante, Ministerul Justiţiei va organzia o nouă procedură de selecţie în cursul lunilor martie-aprilie 2020.


Etichete ministrul justitieiCătălin Predoiuadjuncţi şi şefi de secţie la Parchetul GeneralDNA şi DIICOT

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live