Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

4 Decembrie 2018
Vizualizari: 472
Comentează add

Ministrul apărării, audiat în comisia de resort din Senat, despre conflictul dintre Ucraina şi Rusia.

Ministrul Gabriel Leş audiat în Comisia de Apărare din Senat

radu-dobritoiu

Ministrul apărării, Gabriel Leş, audiat astăzi în comisia de resort din Senat, despre conflictul dintre Ucraina şi Rusia, afirmă că diplomaţia şi dialogul politic nu şi-au spus încă ultimul cuvânt şi că România monitorizează foarte atent situaţia, alături de structurile NATO.

Gabriel Leş:

"Chem la calm şi presa şi populaţia. Nu vreau să escaladăm un astfel de subiect, care este totuşi sensibil. Cred cu tărie că diplomaţia şi dialogul politic încă nu şi-au spus ultimul cuvânt şi asta este cel mai important. Pe de altă parte, România şi MApN monitorizează foarte atent această situaţie şi bineînţeles, făcând parte din structurile UE şi NATO, deciziile se iau la nivelul aceasta. Profilul strategic al Mării Negre este, ca şi prioritate în MapN şi în România, de multă vreme, nu de acum. Credem că până acum România şi-a făcut datoria foarte bine în structura NATO, aducând Marea Neagră la nivelul la care trebuie, având în vedere că vorbim de flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice. Repet: tot ceea ce se întâmplă acolo ştim şi monitorizăm împreună cu structurile NATO.

Potrivit ministrului apărării, în 11 decembrie, când este programată o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, este foarte posibil să existe o informare pe tema conflictului ruso-ucrainean - ne-a transmis reporterul nostru Petruţa Dinu.
 


Etichete Gabriel LESCSAT 11 decembrie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live