Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Noiembrie 2020
Vizualizari: 271
Comentează add

Ministrul francez de interne: Toţi care sunt expulzabili trebuie expulzaţi

radiojurnal

Mnaifestație în memoria profesorului de istorie, Samuel Paty. Foto: Agerpres/EPA.

Ministrul francez de Interne a început astăzi un turneu în ţări europene şi din nordul Africii, pentru a întări colaborarea cu omologii săi în lupta împotriva teorismului şi a migraţiei ilegale, după atentatele recente din Franţa soldate cu morţi şi răniţi:

„Toţi care sunt expulzabili trebuie expulzaţi” – este mesajul ministrului francez de interne.

Numai că acest lucru nu este chiar atât de simplu: trebuie ca şi ţările de origine să fie de acord să-şi primească acei cetăţeni pe care Franţa nu îi mai vrea pe teritoriul său.

Gerard Darmanin a făcut o scurtă escală la Roma, azi-dimineaţă, unde a discutat cu omologul său italian despre gestionarea migranţilor, aşa cum o va face şi mâine, în Malta.

Urmează discuţii cu autorităţile tunisiene şi algeriene, cărora le va prezenta listele cu cetăţenii lor ce vor fi expulzaţi din Franţa. Aceleaşi probleme le-a discutat acum două săptămâni, în Maroc.

După atentatele de luna trecută, ministrul a anunţat că vor fi expulzaţi în cel mai scurt timp peste 230 de străini în situaţie ilegală şi aflaţi în atenţia autorităţilor pentru radicalizare islamistă, o mare parte dintre ei fiind în închisori. 70 la sută dintre aceştia provin din cele 3 ţări ale Magrebului şi din Rusia, unde Gerard Darmanin va merge în curând.

Preşedintele Emmanuel Macron declara, ieri, cu ocazia unei vizite la graniţa franco-spaniolă, că  va propune, la sumitul European din decembrie, o revizuire profundă a Spaţiului Schengen, pentru o mai bună protejare a frontierelor Uniunii şi un control ferm al migraţiei ilegale şi al traficului de droguri, arme şi alte produse de contrabandă.


 


Etichete frantaexpulzari(RS)ministerul de interne

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live