Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Breazu

7 Ianuarie 2010
Vizualizari: 1306
Comentează add

Sebastian Vlădescu nu este de acord cu deciziile referitoare la reducerea CAS-ului.

Ministrul finanţelor spune că ar putea renunţa la funcţie

mihaela-breazu

Sebastian Vlădescu, ministrul finanţelor.

Ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu a declarat joi, înaintea dezbaterilor din comisiile parlamentare de buget, că ideea unei scăderi a taxelor pentru a convinge cât mai multe persoane să îşi plătească datoriile către stat este pozitivă dar s-a arătat reticent la aplicarea unei astfel de măsuri în prezent, din cauza instabilităţii sistemului fiscal.

Ministrul finanţelor a declarat că ar putea renunţa la funcţie dacă se aplică această măsură.

El a afirmat că dacă va fi votată o scădere a contribuţiilor pentru asigurările sociale de stat cu 10%, va trebui să fie un ministru al finanţelor care să o aplice. 

"Nu poţi să stai, să fii ministrul finanţelor în condiţiile în care bugetele sunt perfect dezechilibrate prin legi care nu ţin cont de realitatea economică", a mai declarat acesta.

Sebastian Vlădescu a mai apreciat că ar putea apărea dezechilibre majore dacă toate ministerele ar primi cât cer, deficitul bugetar putând să ajungă la 10-12% din Produsul Intern Brut.


Parlamentarii din comisiile de muncă şi sănătate au decis ieri, la propunerea PSD şi PNL, majorarea punctului de pensie de la 732,8 lei la 826,2 lei.

De asemenea, senatorii şi deputaţii din comisii au aprobat un amendament la bugetul asigurărilor sociale pe 2010, conform căruia contribuţiile la asigurările sociale ale angajaţilor şi angajatorilor vor fi reduse cu 10%, deşi proiectul de buget prevedea menţinerea lor la nivelul anului 2009.

Ministrul sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat, marţi, că intenţionează să introducă taxa pe fast-food, pentru susţinerea programelor naţionale de sănătate şi că a cerut Comisiei de sănătate a ministerului o poziţie faţă de această propunere pentru a stabili cum pot fi aplicate aceste taxe.

Ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, spune că nu a avut niciun fel de discuţii cu ministrul sănătăţii pe tema taxei pe produsele fast-food şi că nu s-au facut niciun fel de calcule în privinţa acestei taxe: "Deocamdată nu există o taxă, există o intenţie, nu am discutat-o cu ministrul sănătăţii, rămâne de văzut, nu există niciun fel de decizie, niciun fel de calcul, doar o idee", a afirmat Sebastian Vlădescu.


Etichete ministrul finanţelorministrul sănătăţiibugetSebastian Vlădescu.

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live