Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

25 Martie 2020
Vizualizari: 514
Comentează add

Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, va propune o amânare de până la nouă luni a plăţii ratelor la bănci, în funcţie de cum decide fiecare debitor.

Ministrul finanţelor propune o amânare a plăţii ratelor la bănci

petruta-obrejan

Florin Cîțu.  Foto: Arhivă/ Agerpres

Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, va propune o amânare de până la nouă luni a plăţii ratelor la bănci, în funcţie de cum decide fiecare debitor.

Într-o postare pe Facebook, el precizează că a discutat cu reprezentanţii Băncii Naţionale şi cu cei ai sistemului bancar despre posibilitatea acestei amânări, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice.

O decizie în acest sens va fi luată printr-o ordonanţă de urgenţă în şedina de guvern de mâine, mai spune Florin Cîţu.


Florin Cîţu: Pănă la nouă luni de zile este propunerea cu care am mers eu şi a fost agreată de Banca Naţională şi de sistemul bancar. Vom vedea dacă va fi propunerea finală, dacă aşa va rămâne în ordonanţă. În acelaşi timp, iarăşi am discutat cine să aibă acces la această amânare şi propunerea din partea mea a fost să nu discriminăm. Exact ca la IMM-uri, să aibă acces toţi românii care vor cere acest lucru. Am discutat şi cu băncile cum se ceri acest lucru? Să facă în scris, în primul rând prin online. Eu mă gândesc la o variantă care să aibă două etape, una poate prin telefon să se facă şi apoi să fie confirmată în scris prntr-un email sau o altă modalitate, ca şi băncile să aibă ceva scris, să aibă ceva la mână, pentru viitor.


Realizator: Ministrul finanţelor a mai spus că se are în vedere şi o rectificare bugetară, probabil săptămâna viitoare, întrucât este mare nevoie de resurse suplimentare la Ministerul Sănătăţii.

(RS)


Etichete ministrul finantelorrateflorin citubnr(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live