Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA MINUT Joi, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

14 Septembrie 2018
Vizualizari: 432
Comentează add

Ministrul finanţelor a cerut oficialilor din sănătate să îşi revizuiască, până la sfârşitul anului, cheltuielile pentru cele cinci programe naţionale.

Ministrul finanţelor: Banii din sănătate pot fi folosiţi mai eficient

marilena-francu

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici. Foto: gov.ro.

Banii din sănătate pot fi folosiţi mai eficient, spune ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici.

La o conferinţă despre impactul medico-social şi economic al tratamentului pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral, ministrul a avertizat că, fără fondurile de la Guvern, se pierd vieţi în România.  

Eugen Teodorovici: Sunt multe schimbări care pe zona de sănătate trebuie să se întâmple, că vorbim de la modul de asigurare, plătim cu toţii, indiferent de venit, mai mult sau mai puţin, dar tipul de servicii pe care-l primim în schimb este acelaşi; că vorbim de zona de asigurare medicală, acolo unde avem structuri care, pe de o parte, eliberează acele asigurări, abonamente medicale, dar şi prestează serviciu medical, ceea ce trebuie să se oprească - acest lucru nu este posibil; că vorbim de cheltuieli de două ori decontate pe acelaşi tip activitate şi există foarte multe astfel de situaţii; că vorbim de spitale care au cheltuieli şi costuri diferite de la spital la spital. Pe de altă parte, spuneam de un cadru legal foarte necesar pentru ca privatul să vină în sprijinul statului, pentru ca împreună să putem face lucrurile cât mai bine pentru cei care au nevoie.

Ministrul finanţelor a cerut oficialilor din sănătate să îşi revizuiască, până la sfârşitul anului, cheltuielile pentru cele cinci programe naţionale care tratează bolile cu cele mai multe decese.


Etichete ministrul finanţelorEugen Teodorovicisanatatefonduri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live