Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Aprilie 2020
Vizualizari: 941
Comentează add

Suma alocată acestui program este de 15 miliarde de lei și vor putea beneficia toate IMM-urile pentru capital de lucru și investiții.

Ministrul finanţelor anunţă lansarea programului de susţinere a IMM-urilor Ministrul finanţelor anunţă lansarea programului de susţinere a IMM-urilor - Conține video

radiojurnal

Florin Cîțu. Foto: gov.ro.

Astăzi intră în vigoare programul de susţinere a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, care vor beneficia de împrumuturi bancare fără comisioane și dobânzi, acestea urmând să fie suportate de către stat.

Suma alocată acestui program este de 15 miliarde de lei și vor putea beneficia toate IMM-urile pentru capital de lucru și investiții.


Florin Cîţu, ministrul finanțelor: IMM Invest nu are nicio condiționalitate. Se adresează tuturor companiilor mici și mijlocii din România, nu doar celor care au fost afectate de criza coronavirus. Acesta este un program care, bineînțeles, poate fi accesat tot timpul anului, dar implicațiile sunt pe termen lung. Este o program prin care începem repornirea economiei. IMM Invest, alături de programul care se finalizează prin Exim Bank pentru companiile mari, similar. Sunt primele două măsuri pe care le luăm pentru a reporni economia. Creditele sunt garantate cu până la 90%, în funcție de destinație, dacă sunt capital de lucru sau investiții. În primă fază, direct, vor fi susținute aproximativ 600.000 de locuri de muncă.


Realizator: Companiile care doresc finanțare se pot înregistra de astăzi pe platforma imminvest.ro.

VIDEO: Declarații de presă, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

(RS)


Etichete Ministrul finanţelorprogram de susţinere a IMM-urilorflorin cituimminvestexim bank(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live