Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

25 Mai 2016
Vizualizari: 1544
Comentează add

Ministrul finanţelor, Anca Dragu, a discutat, la Bruxelles, cu comisarul pentru concurenţă, Margrethe Vestager, situaţia de la TVR.

Ministrul Finanţelor a discutat la Comisia Europeană situaţia TVR

cerasela-radulescu-bruxelles

 Ministrul de finante, Anca Dragu (stanga) și comisarul european pentru concurenţă Margrethe Vestager (dreapta). Foto: facebook.com/mfpromania.

Ministrul finanţelor, Anca Dragu, a avut miercuri, la Bruxelles, întrevederi cu comisarii pentru concurenţă şi cu vicepreşedintele Comisiei Europene.

Tema discuţiilor a fost situaţia economică a României, dar şi solicitarea unui ajutor de stat pentru Televiziunea Romană pentru a putea plăti eşalonat datoriile acesteia către Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune.

Ministrul român a spus că Radio Română funcţionează bine şi nu întâmpină astfel de probleme.

Ministrul finanţelor, Anca Dragu, a explicat solicitările făcute Comisiei Europene, şi anume comisarului pentru concurenţă Margrethe Vestager, pentru a rezolva situaţia TVR care a acumulat datorii către UE de Radio şi Televiziune.

În opinia ministrului finanţelor, TVR, care are statut de instituţie publică are şansa să poată primi acest sprijin financiar.

Anca Dragu: "Trebuie să discutăm cu Consiliul Concurenţei şi Comisia Europeană pentru a evita această situaţie de ajutor de stat în care se poate găsi Televiziunea, pentru că, repet, este un serviciu public pe care Televiziunea îl aduce şi atunci se califică la o formă de sprijin. Avem acest obiectiv pe termen scurt, să găsim soluţie legală pentru plata datoriilor acumulate până în prezent şi pentru restructurarea companiei".

Ministrul Anca Dragu a mai spus că doreşte evitarea excluderii TVR din Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune EBU din cauza datoriilor acumlate încă din 2007, în valoare de 14 milioane de euro.

Anca Dragu: Radio Română funcţionează bine şi nu întâmpină astfel de probleme

În ceea ce priveşte, Societatea Română de Radiodifuziune ministrul român de finanţe Anca Dragu a spus:

"Funcţionează bine şi nu are datorii. Într-adevăr am fost şi i-am felicitat pe colegii de la RRA pentru rezultatele bune".


Etichete ministrul de finanteanca dragubruxellesradio romaniatvrmargrethe Vestagercomisari europeniebu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live