Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

22 Ianuarie 2020
Vizualizari: 224
Comentează add

În Germania, ministrul federal de interne, conservatorul bavarez Horst Seehofer, afirmă că nu doreşte excluderea companiei chineze Huawei de la construirea reţelei 5G a ţării sale

Ministrul federal german de interne nu doreşte excluderea Huawei

vlad-draghicescu-bonn

 

"Sunt împotriva scoaterii unui produs de pe piaţă doar pentru că există posibilitatea să se întâmple ceva", a declarat ministrul federal de interne Horst Seehofer la sfârşitul săptămânii, într-un interviu acordat "Frankfurter Allgemeine".

Oficialul german a precizat că este un oponent al restricţiilor comerciale globale şi generale şi că în ceea ce priveşte Huawei, el şi cancelarul Angela Merkel sunt de aceeaşi părere.

Domnul Seehofer estimează că în cazul în care furnizorul chinez ar fi exclus, realizarea reţelei 5G a republicii federale ar fi întârziată cu cinci până la zece ani.

"Nu prea văd cum putem avea în scurt timp o reţea 5G în Germania fără participarea Huawei", a spus politicianul conservator, avertizând că în acest domeniu, Germania nu dispune în clipa de faţă de capacitatea necesară şi că în Europa există numai două companii capabile să ridice astfel de reţele ultrarapide. "Dacă este necesar, putem ridica plase suplimentare de siguranţă", a mai afirmat Seehofer în dialogul cu "Frankfurter Allgemeine".

Conform planurilor actuale din Ministerul Federal de Interne, ar urma să fie reglementat prin lege că numai componentele care au fost testate şi certificate din punct de vedere al securităţii pot fi instalate în reţeaua 5G. Totodată, companii precum Huawei trebuie să dea garanţii guvernului federal că aceste componente nu prezintă un risc de securitate pentru republica federală.

De asemenea, Horst Seehofer solicită posibilitatea de interzicere a echipamentelor unui producător în cazul în care apar modificări în timpul funcţionării acestora, de pildă, în urma unui update. "Într-o atare situaţie trebuie să intervenim, asigurându-ne protecţie împotriva spionajului şi sabotajului", a spus oficialul german.

Poziţia lui Horst Seehofer este împărtăşită şi de conducerea partidului din care acesta face parte, Uniunea Creştin-Socială, al cărei şef, Marcus Söder, care este şi premier al landului Bavaria, consideră că Germania trebuie să îşi extindă competenţele în domeniul reţelelor de ultimă generaţie.

"În trecut ar fi fost foarte clar că Germania foloseşte o reţea Siemens. Acum trebuie să alegem între alternative dificile", a spus Söder într-un interviu acordat aceluiaşi ziar din Frankfurt. "Dacă nu vrem să pierdem legătura cu ţările aflate în top din punct de vedere al tehnologiei, Germania va trebui să mobilizeze mai multe resurse, de pildă, în domeniul inteligenţei artificiale", a spus preşedintele CSU. Acesta a deplâns "faptul că Germania discută numai despre reguli, nu şi despre libertatea spiritului şi cercetare".

Modul de raportare la Huawei şi solicitările Statelor Unite de excludere a chinezilor de pe piaţa germană trebuie bine cântărite, a avertizat Söder. "Americanii sunt, desigur, cei mai importanţi parteneri - parteneri de valori, parteneri de securitate şi parteneri în cadrul NATO, însă şi China este importantă pentru noi din punct de vedere economic, prin urmare, este vorba şi despre a ne trata reciproc în mod echitabil", a conchis premierul Bavariei. 


Etichete HuaweiHorst SeehoferAngela Merkel5GMarcus Söder

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live