Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simona Uţă, Ploieşti

27 Septembrie 2017
Vizualizari: 1020
Comentează add

Ministrul energiei, Toma Petcu, a afirmat, astăzi, la Ploieşti, că România are rolul important de a fi furnizor de securitate energetică în regiune.

Ministrul energiei: România, furnizor de securitate energetică în regiune

simona-uta-ploiesti

 Ministrul Energiei, Toma Petcu. Foto: Arhivă

Ministrul energiei, Toma Petcu, a afirmat, astăzi, la Ploieşti, că România are rolul important de a fi furnizor de securitate energetică în regiune, date fiind vulnerabilităţile din zonă.

La un summit energetic care sărbătoreşte 160 de ani de la înfiinţarea, la Ploieşti, a primei rafinării din lume, ministrul a subliniat că este un moment în care putem privi în viitor.  

Toma Petcu: "Acest exerciţiu al proiecţiei în timp, ne conduce către un rol, al României, la fel de important: acela de furnizor de securitate energetică în regiune.

"Cu un potenţial imens de-a ne întări această poziţie şi un interes pe măsură pentru politicienii de astăzi şi tot în perspectiva viitorului şi a rolului pe care România vrea şi poate să îl asume, vreau să vă anunţ că cei 160 de ani pe care îi sărbătorim, astăzi, coincid cu un eveniment extrem de important în sectorul energetic, pe care România îl găzduieşte.

"Este vorba de cea de-a 4-a reuniune a grupurilor ţărilor la nivel înalt, pe tema interconectării reţelelor de gaze din Centrul şi Sud-Estul Europei - CESEC, care începe chiar mâine, la Bucureşti". 

La summitul de la Ploieşti se discută, în principal, despre dezvoltarea unei pieţe competitive a energiei în România şi interconectarea cu piaţa energetică regională şi europeană.

La lucrări sunt aşteptaţi să participe vicepreşedintele Comisiei Europene, responsabil cu Uniunea Energetică şi Hans Klemm, ambasadorul Satelor Unite la Bucureşti.


Etichete ministrul energieiToma Petcusecuritate energeticăvulnerabilitatisummit energetic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live