Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Rusu

17 Septembrie 2014
Vizualizari: 1262
Comentează add

Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, merge astăzi la Roma pentru a discuta cu conducerea Companiei ENEL pe tema vânzării operaţiunilor sale din România.

Ministrul energiei merge în Italia pentru discuţii cu şefii ENEL

oana-rusu

Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu. Foto: captură youtube.com.

Ministrul energiei merge astăzi la Roma pentru a discuta cu conducerea companiei ENEL pe tema vânzării operaţiunilor sale din România.

Firma italiană de producţie şi furnizare a energiei electrice a anunţat recent un plan care cuprinde între altele vânzarea activelor sale de distribuţie din ţara noastră.

Vizita ministrului român al energiei în Italia vine în contextul în care România consideră distribuţia de energie o activitate strategică şi intenţionează să achiziţioneze o parte din activele ENEL.

Grupul italian ENEL anunţa în această vară că pregăteşte vânzarea activelor de producere a energiei în Slovacia şi cele de distribuţie şi vânzări în România.

Planul, mai spuneau cei de la ENEL, are ca scop reducerea datoriei companiei, un proces început în 2013.

În România ENEL gestionează o reţea de distribuţie de peste 90 de mii de km prin care trec în jur de 14 terawaţi/oră pe an.

Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, declara marţi, în cadrul unei conferinţe, că ENEL Dobrogea este de interes strategic pentru statul român şi descuraja companiile private în a depune oferte pentru activele anunţate a fi vândute.

"Activitatea de distribuţie este o activitate strategică din punct de vedere al statului român, mai ales ţinând cont de ceea ce se întâmplă în estul României, ENEL Dobrogea este un tip de activitate care conform analizelor noastre este foarte strâns legată de securitatea naţională a României. De la privatizare s-au întâmplat o serie de dezvoltări inclusiv în domeniul militar în Dobrogea", a spus Răzvan Nicolescu.

ENEL deţine în România o cotă de 34 de procente de piaţa de distribuţie şi una de aproximativ 20% din piaţa de vânzări.

ENEL România deserveşte Banatul, Dobrogea şi Muntenia. 


Etichete ItaliaRomaEnelvânzareprivatizareElectricaenergieRăzvan Nicolescuvânzaredistribuţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live