Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

28 Mai 2015
Vizualizari: 987
Comentează add

Situaţie tensionată la Petroşani unde câteva sute de mineri protestează în faţa Complexului Energetic Hunedoara, unde Andrei Gerea discută cu reprezentanţi ai protestatarilor.

Ministrul energiei, Andrei Gerea, discută cu minerii de la CE Hunedoara

ilie-pintea

Arhivă Foto: Ilie Pintea. 

Situaţie tensionată la Petroşani unde câteva sute de mineri protestează în faţa Complexului Energetic Hunedoara. 

În paralel, ministrul energiei, Andrei Gerea, discută cu reprezentanţi ai protestatarilor, dar şi cu administraţia companiei. 
 
La mina Livezeni un schimb întreg de mineri s-a blocat în subteran cu aceeaşi problemă, îngrijorare faţă de perspectiva pierderii locurilor de muncă. 
 
Aşteptăm din clipă în clipă ca domnul ministru să vină la întâlnirea cu presa şi să ne spună ce a reuşit să rezolve din problemele expuse de mineri. 
 
Important este faptul că aproape 500 de ortaci sunt acum în faţa Complexului Energetic Hunedoara şi nu vor să renunţe la protestul lor până când nu vor primi asigurări ferme cu privire la continuitatea mineritului din Valea Jiului. 
 
Principala lor revendicare este aceea ca minele şi cele două termiocentrale din cadrul Complexului Energetic Hunedoara să nu fie divizate, iar acest ajutor de stat aprobat ieri de Guvern prevede chiar acest lucru, şi minerii încearcă să-l convingă pe domnul ministru de necesitatea de a păstra minele şi termocentralele împreună, aşa cum sunt acum. 
 
Pe de altă parte, sunt foarte multe probleme legate de aprovizionarea cu materiale a exploatărilor miniere, care nu se mai poate face din cauza lipsei lichidităţilor şi din acelaşi motiv pentru că nu sunt bani minerii nu vor mai primi de mâine masa caldă la intrarea în subteran pentru că firma care asigură acest serviciu nu a mai primit de foarte multă vreme banii pentru serviciile prestate. 
 
Aşteptăm să vedem concluziile domnului ministru şi vom reveni cu informaţii.

Etichete sute de mineri protestează în faţa Complexului Energetic Hunedoaraministrul energieiAndrei Gereamina Livezeniperspectiva pierderii locurilor de muncă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live