Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Mai 2021
Vizualizari: 344
Comentează add

Elevii din localităţile în care rata de infectare scade sub 1 la mie ar putea reveni în clase mai devreme.

Ministrul Educației schimbă regulile pentru reluarea orelor în format fizic

radiojurnal

Elevii din localităţile în care rata de infectare cu noul coronavirus scade sub 1 la mie săptămâna aceasta ar putea reveni în clase mai devreme.

Ministrul educației a anunțat că va modifica ordinul potrivit căruia prezența în bănci se decide în fiecare vineri pentru săptămâna următoare, în funcție de incidența cazurilor.

A urmărit declarațiile Constanța Comănici.

În prezent, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente.

Este prevederea din ordinul comun al Ministerului Educației și al Sănătății, pe care Sorin Cîmpeanu intenționează să îl modifice.

Astfel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi, după înregistrarea unei rate mai mici de 1 la mie, a spus ministrul, care a adăugat că va avea o discuție în acest sens cu ceilalți factori de decizie, chiar pe parcursul acestei zile. Imediat ce va fi semnat, ordinul comun va fi publicat în Monitorul Oficial.

În aceste condiții, data de referință care le va permite elevilor să meargă fizic în clase se schimbă în funcție de bilanțul pandemiei raportat de autorități în fiecare zi, la prânz.

Sunt vizate de aceste schimbări unități de învățământ din 650 de localități, inclusiv din Capitală, unde rata de contaminare este acum de 1,06.

Alte județe în care incidența ar putea să cadă sub 1 la mie sunt Cluj, Ilfov, Prahova, Sibiu și Alba.

Dacă se menține trendul descendent al pandemiei, așa cum s-a întâmplat în ultimele zile, elevii s-ar putea întoarce în bănci de mâine.

În așteptarea cifrelor, autoritățile reamintesc faptul că toate celelalte reguli de igienă și de distanțare rămân neschimbate în școli, astfel încât elevii și personalul didactic să fie în siguranță.


Etichete eleviscoalainfectare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live