Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Miercuri, 11 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Februarie 2016
Vizualizari: 887
Comentează add

Ministrul educaţiei,Adrian Curaj, dă asigurări că, din toamnă, toţi elevii vor avea manuale noi pe bănci, inclusiv cei din clasele a IV-a, a XI-a şi a XII-a.

Ministrul Educaţiei la "Ora Guvernului"

radiojurnal

Ministrul Adrian Curaj. Foto: gov.ro.

Ministrul educaţiei, Adrian Curaj, dă asigurări că, din toamnă, toţi elevii vor avea manuale noi pe bănci, inclusiv cei din clasele a IV-a, a XI-a şi a XII-a, unde până acum s-au înregistrat probleme.

Prezent la dezbaterile politice privind situaţia din învăţământul românesc, organizate la Camera Deputaţilor în cadrul "Orei Guvernului", demnitarul a cerut parlamentarilor să majoreze suma de 55 de lei alocată fiecărui elev pentru manuale la următoarea rectificare bugetară:

Adrian Curaj: "Este tot ce putem face anul acesta şi, în curând, rapid, o să anunţăm licitaţia pentru manuale, astfel încât atât cât putem de repede - dar n-o să putem mai devreme de opt luni din toată experienţa de licitaţie de manuale - elevii claselor a XI-a şi a XII-a să le aibă pe masă. Deci, suntem siguri că vor avea începând din anul şcolar următor. Pentru elevii de clasa a IV-a, acum suntem în evaluare. Am garanţia că ele vor fi între 1 şi 10 septembrie la şcoli, ca să fie pe 15 septembrie pe masa elevilor".

Potrivit redactorului nostru Angela Matei, liberalii, la iniţiativa cărora a avut loc dezbaterea, au cerut ministrului educaţiei un plan de măsuri pentru organizarea bacalaureatului şi susţinerea învăţământului profesional.

Deputaţii PSD i-au solicitat, în schimb, soluţii pentru reducerea abandonului şcolar.

În cadrul dezbaterilor, toate grupurile parlamentare au subliniat necesitatea unei finanţări corespunzătoare a acestui sector.


Etichete dezbatereadrian curajministerul educatiei,camera deputatilorora guvernuluimanualeelevi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live