Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

28 August 2014
Vizualizari: 856
Comentează add

Premierul Victor Ponta a participat la Palatul Cotroceni, la ceremonia de învestire a ministrului delegat pentru Buget, Darius Vâlcov.

Ministrul delegat pentru Buget a depus jurământul de învestitură

razvan-stancu

Depunerea jurământului. Foto: Administraţia prezidenţială.

La Palatul Cotroceni a avut loc joi, la ora 11.00, ceremonia de învestire a noului ministru delegat pentru buget, Darius Vâlcov.

După depunerea jurământului, președintele Traian Băsescu i-a transmis noului ministru că are "un portofoliu extrem de greu".

"Luaţi un portofoliu extrem de greu, dacă avem în vedere obligaţiile asumate de România. Ca om care participă la Consiliul European, vă spun ca speranţa celor care se gândesc la schimbarea politicii de consolidare fiscală În UE sunt deşarte", i-a spus Traian Băsescu lui Darius Vâlcov.

Președintele i-a cerut  să fie "un ministru al bugetului României şi nu un ministru al bugetului al unor interese electorale".

"Să fiţi un ministru al bugetului României şi nu un ministru al bugetului al unor interese electorale. Vă cunosc demult, ştiu că sunteţi un om hotărât şi sper să puneţi interesul României deasupra altor interese", a mai spus preşedintele.

Premierul Victor Ponta a fost prezent la Palatul Cotroceni, la ceremonia de învestire a ministrului delegat pentru Buget.

Începerea şedinţei de Guvern, anunţată pentru ora 10.30,a fost programată să înceapă după terminarea evenimentului de la Cotroceni.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a fost prezent la eveniment.

Evenimentul a fost amânat aseară de preşedintele Traian Băsescu, pentru că premierul Victor Ponta nu a putut participa.

Fost primar PDL al oraşului Slatina, Darius Vâlcov, a trecut la PSD acum doi ani. El preia funcţia de ministru delegat pentru buget, după demisia lui Liviu Voinea din funcţie.

Victor Ponta îl nominalizase iniţial pentru acest post pe deputatul PSD, Claudiu Manda, propunere respinsă de Traian Băsescu.


Etichete învestirePalatul CotroceniDarius VâlcovTraian Băsescupremierministrubuget

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live