Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

7 Martie 2013
Vizualizari: 1068
Comentează add

Raportorii grupului parlamentar SPD din Bundestag cer ca aderarea la spaţiul Schengen să fie legată doar de îndeplinirea cerinţelor legale şi tehnice.

Ministrul de interne german, criticat de raportori SPD

carmen-gavrila

Foto: Arhivă Reuters

Raportorii grupului parlamentar SPD din Bundestag Eva Högl şi Kerstin Griese il critică într-un comunicat pe ministrul de interne german pentru opozitia sa faţă de aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

Cei doi  parlamentari au declarat ca ministrul de Interne federal Hans Peter Friedrich abuzează de aderarea de mult timp planificată a Bulgariei şi României la spaţiul Schengen pentru a crea o stare de spirit anti-europeană.

În comnicat se arată că, cităm,"ameninţând cu folosirea veto-ului împotriva aderării la Schengen, Friedrich s-a depărtat acum mult de o discuţie obiectivă despre circulaţia fără controale la graniţă în Uniunea Europeană".

Anunţul ministrului german de interne, "populist, o manevră de campanie electorală"

Reprezentanţii grupului parlamentar al SPD consideră că anunţul ministrului german de interne este "unul populist, o manevră de campanie electorală" si că "răspândeşte informaţii eronate şi alimentează astfel temeri gratuite în rândul populaţiei germane".

Comunicatul SPD arată că aderarea la spaţiul Schengen nu are nimic de a face cu asigurările sociale în Germania, ci cu libertatea de circulaţie fără controale la graniţă.

Raportorii grupului parlamentar SPD din Bundestag cer ca aderarea la spaţiul Schengen să fie legată doar de îndeplinirea cerinţelor legale şi tehnice.

Ei precizează că declaraţiile ministrului german de interne au adus pagube Uniunii Europene şi relaţiei dintre Germania şi Bulgaria şi România.


Etichete SchengenGermaniaSPDHans Peter Friedrich

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live