Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Martie 2020
Vizualizari: 511
Comentează add

30 miliarde de lei sunt puși la dispoziție de guvern, într-o primă etapă, pentru a ajuta companiile din țară să lupte împotriva crizei economice aduse de pandemia coronavirus.

Ministrul de finanțe, F. Cîțu, despre măsurile de sprijin luate de guvern

radiojurnal

 Florin Cîțu.                      Foto: Arhivă/ Agerpres

Sprijinul de stat pentru șomanul tehnic se va acorda companiilor afectate direct pentru implementarea ordonanței militare care a suspendat activitățile în restaurante, baruri, cafenele - precizează autoritățile.

O altă categorie este cea a companiilor cu încasări mai scăzute, cu cel puțin 25%. 30 miliarde de lei sunt puși la dispoziție de Guvern, într-o primă etapă, pentru a ajuta companiile din țară să lupte împotriva crizei economice aduse de pandemia coronavirus. 

"Dacă ești IMM și ai fost afectat în această perioadă de criză, poți să mergi la o bancă, să-ți iei o linie de credit pentru investiții, pentru capital de lucru. Dobânda este subvenționată 100% de stat pentru perioada de stare de urgență și câteva luni după aceea, iar creditele sunt garantate până la 90%, în funcție de mărimea creditului. A doua măsură este aceea care se referă la șomaj tehnic. Dacă ai o companie care a fost afectată de declararea stării de urgență și activitatea ți-a fost oprită total sau parțial și decizi împreună cu angajații că vrei să beneficiezi de șomaj tehnic, statul plătește 75% din salariul de bază, dar nu mai mult decât 75% din salariul mediu pe economie. Toate informațiile le veți găsi la oficiile județene de forță de muncă", a declarat ministrul Florin Cîțu.

O altă măsură este rambursarea rapidă a taxei pe valoare adăugată. Aceasta va fi returnată către companii, în martie și aprilie, reprezentând o injecție de aproape 10 miliarde de lei lichidăți pentru ca firmele să își plătească facturile, furnizorii și angajații.

(S.S.)


Etichete CORONAVIRUSGUVERNFlorin Cîțumăsurifinanțe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live