Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iunie 2019
Vizualizari: 596
Comentează add

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, invitat la Ora Guvernului

radiojurnal

 Ministrul de externe Teodor Meleșcanu. Foto: Agerpres.

Modul în care s-a desfăşurat votul în diaspora, la alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai - este temă de dezbatere astăzi în Parlament.

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, a fost invitat de opoziţie, în Camera Deputaţilor, la Ora Guvernului, pentru a da explicaţii în acest sens. Tot astăzi, Teodor Meleşcanu este aşteptat la Senat, pentru dezbaterea moţiunii simple, prin care i se cere demisia.

Birourile permanente ale Senatului și Camerei Deputaților decid, la această oră, înființarea unei comisii comune a Parlamentului, pentru a discuta și formula propuneri în vederea modificării reglementărilor de desfășurare a procesului electoral în afara țării.

Propunerea aparține președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care arăta, în expunerea de motive, că se impune rezolvarea urgentă a acestei probleme, având în vedere că până la finele anului 2020, vor exista cel puțin trei tipuri de alegeri: prezidențiale, locale și parlamentare. "Având în vedere disfuncționalitățile constatate la secțiile de vot din diaspora, pentru alegerile europarlamentare și referendum, situaţie care se repetă în mod constant începând din 2014, vă propun înființarea unei comisii comune a Parlamentului" - mai arăta președintele ALDE, în document.

De altfel, coaliţia de guvernare PSD - ALDE a decis, săptămâna trecută, înființarea acestei comisii de cod electoral. Situația de la alegerile din 26 mai va fi analizată astăzi și la Senat, când de la ora 16:00, se dezbate și votează moțiunea simplă opoziției, la adresa ministrului de externe, Teodor Meleșcanu, care a anunțat deja că va fi prezent în plenul Senatului.


   
 


Etichete ministrul de externeTeodor MeleşcanuOra Guvernuluialegerireferendumvot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live