Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. OMUL CU CHITARA (R) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Mai 2020
Vizualizari: 615
Comentează add

Ministrul de Externe şi ministrul Muncii invitați joi la audieri în Senat

radiojurnal

 Bogdan Aurescu. Foto: Arhivă.

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, și cel al muncii, Violeta Alexandru, sunt așteptați joi, 7 mai, la audieri în comisiile de specialitate din Senat pe tema situației muncitorilor români plecați la muncă în străinătate în această perioadă.

Decizia a fost luată de conducerea Senatului, iar președintele interimar al camerei superioare, Robert Cazanciuc, a anunțat că nu exclude crearea unei comisii de anchetă pe acest subiect.

"Au ocazia să clarifice dacă statul român a negociat ceva, în ce condiții, care sunt limitele de protecție pentru românii din străinătate. Dacă din aceste audieri rezultă și lucruri mult mai grave, dacă o să iasă că românii nu sunt deloc protejaţi acolo, că statul român nu a făcut nimic, evident că se poate ajunge la o comisie de anchetă care să intre în detaliile ajungerii românilor în străinătate, a condițiilor în care sunt nevoiţi să muncească acolo, condițiilor în care sunt protejați şi mai ales condițiilor în care, la un moment dat, oamenii aceia vor trebui să vină din nou acasă", a declarat pre;edintele interimar al Senatului.


Etichete SenatPSDBogdan AurescuVioleta AlexandruRobert Cazanciuc,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live