Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Martie 2018
Vizualizari: 767
Comentează add

Ministrul de externe maghiar face un apel la autorităţile din Covasna şi Harghita să nu îi sancţioneze pe maghiari pentru că îşi celebrează ziua naţională.

Ministrul de externe maghiar, apel către autorităţile din Covasna&Harghita

radiojurnal

Şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto. Foto: kormany.hu

Ministrul de externe maghiar face un apel la autorităţile din Covasna şi Harghita să nu îi sancţioneze pe maghiari pentru că îşi celebrează ziua naţională.

Ministrul Péter Szijjártó se declară nemulţumit deoarece primăriile din trei oraşe din Covasna şi Harghita au fost amendate pentru că nu au arborat steagul României alături de cel ungar, cu prilejul Zilei naţionale a Ungariei.

El a precizat astăzi printr-un comunicat că cere autorităţilor române să nu îi sancţioneze pe maghiari pentru că îşi celebrează sărbătoarea naţională.

Péter Szijjártó consideră că astfel de sancţiuni sunt nedemne de un stat membru al Uniunii Europene şi nu au nicio legătură cu respectul reciproc.

Péter Szijjártó a menţionat că maghiarii nu dăunează cu nimic României prin faptul că îşi sărbătoresc eroii şi cere să nu fie perturbaţi în această privinţă.

Precizările şefului diplomaţiei ungare au fost făcute în contextul în care primăriile din Sfântu Gheorghe, Odorheiul Secuiesc şi Târgu Secuiesc au fost amendate cu câte 5.000 de lei pentru că nu au arborat alături de steagurile în culorile roşu, alb, verde şi drapelul României, cu prilejul sărbătorii de 15 martie.


Etichete Ministrul de externe maghiarPéter SzijjártóCovasna şi Harghitamaghiariziua naţională

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live