Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Iulie 2022
Vizualizari: 297
Comentează add

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a cerut din nou ca Ucraina să primească armament greu pentru a putea stabiliza linia frontului.

Ministrul de Externe al Ucrainei mulțumește "din toată inima" României

sergiu-stet

  Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba. Foto: https://www.facebook.com/dmytro.kuleba

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a mulţumit "din toată inima" României pentru ajutorul dat Ucrainei încă de la începutul crizei generate de agresiunea militară a Rusiei, scrie Agerpres.
 
El a făcut un nou apel ca Ucraina să primească armament greu pentru a stabiliza linia frontului, subliniind că "există şi limite la curaj".
 
"Aş dori să mulţumesc din toată inima României, prietenul şi vecinul nostru bun, pentru tot ceea ce a făcut de la începutul acestei invazii pe scară largă împotriva Ucrainei", a spus joi Kuleba, într-o intervenţie prin videoconferinţă la lucrările unui forum de securitate, găzduit la Bucureşti.
 
Este vorba de cea de-a 22-a ediţie a formatului Parliamentary Intelligence-Security Forum, intitulată "The War in Ukraine: Reshaping the Global Security Map", eveniment organizat la Palatul Parlamentului.
 
În discursul ţinut în faţa participanţilor la forum, Kuleba a subliniat că Putin doreşte să provoace o criză în Europa şi este motivat de "ură faţă de bunăstarea europenilor".
 
"Ideea lui Putin este simplă, vrea să impună standardele ruseşti întregii lumi şi anume lipsa de dreptate şi justiţie. Este motivat de ură faţă de bunăstarea europenilor. Scopul lui Putin este de a bate la fiecare uşă europeană, prezentând o criză: economică, inflaţie sau orice formă de instabilitate. O criză în Europa i-ar permite lui Putin să le arate ruşilor că cei din Europa nu trăiesc mai bine decât ei şi că nu are rost să se opună", a spus şeful diplomaţiei de la Kiev.
 
Kuleba a făcut un apel pentru ajutor din partea statelor democratice, în special armament greu, afirmând că "există şi limite la curaj şi curajul nu poate face singur totul dacă îi lipsesc mijloacele".
 
 

Etichete Dmytro KulebaParliamentary Intelligence-Security ForumUcrainarăzboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live