Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Septembrie 2019
Vizualizari: 563
Comentează add

Au discutat despre documentele pe care guvernul de la Londra le-a transmis Comisiei Europene. Acestea conţin detalii despre viziunea britanică asupra Brexitului.

Ministrul britanic pentru Brexit s-a întâlnit cu negociatorul şef al UE

radiojurnal

 

Ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, s-a întâlnit, ieri, cu negociatorul şef al Uniunii Europene, Michel Barnier, pentru a discuta despre documentele pe care guvernul de la Londra le-a transmis Comisiei Europene.

Acestea conţin detalii despre viziunea britanică asupra Brexitului, dar surse de la Bruxelles susţin că propunerile nu aduc nimic nou în discuţie.

Uniunea Europeană şi Londra sunt departe de a ajunge la un acord care să reglementeze situaţia frontierei irlandeze post-Brexit, dar starea de spirit s-a îmbunătăţit, a precizat, ieri, ministrul de Externe irlandez, Simon Coveney, care - însă - aşteaptă propuneri serioase din partea guvernului britanic, privind alternativele la aşa numitul ''backstop''.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că este dispus să renunţe la această "plasă de siguranţă," care vizează evitarea impunerii unei frontiere dure în Irlanda, dacă toate obiectivele sale sunt atinse. 


Etichete BrexitStephen BarclayUniunea EuropeanăLondraMichel Barnier

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live