Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ruxandra Săraru

21 Septembrie 2018
Vizualizari: 438
Comentează add

Ministrul Mihai Fifor are programatã o întrevedere cu secretarul american al Apãrãrii, James Mattis

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, pleacă astăzi, în Statele Unite

ruxandra-sararu

 În cadrul vizitei pe care o începe în Statele Unite, ministrul Apărării, Mihai Fifor, are programată o întrevedere cu secretarul american al Apărării, James Mattis.

Într-o declaraþie pentru colega noastrã Ruxandra Sãraru, ministrul Mihai Fifor a fãcut o trecere în revistã a subiectelor care vor fi discutate: 

Mihai Fifor: "Vom aborda teme legate de situaþia de la Marea Neagrã, desigur, despre contextul complicat din Balcani, pentru cã România prin poziţia sa geograficã iatã gestioneazã douã zone destul de fierbinţi, în speţã, Marea Neagrã şi zona Balcanilor de Vest. Încercãm sã rãmânem şi sã dovedim cã suntem cel mai important furnizor de stabilitate şi de securitate din aceastã zonã şi din aceastã parte a flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice.

Spuneam de mai multe ori cã împreunã cu Polonia suntem cei doi piloni de greutate ai flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice şi dorim sã ne pãstrãm acest statut.

În altã ordine de idei, vom discuta desigur despre modul în care România îşi îndeplineşte obligaţiile asumate odatã cu aderarea la NATO şi cred cã, în momentul de faţã, pot spune cu mare bucurie cã suntem unul din cele foarte puţine state partenere, care îşi achitã obligaţiile faţã de Alianţa Nord-Atlanticã, asta însemnând, pe de o parte, acel 2%, pe care Guvernul României şi Parlamentul României le-au alocat în al doilea an consecutiv pentru Apãrare, prezenţa militarã în teatrele de operaţii şi desigur capabilitãţile pe care noi ne-am obligat sã le realizãm în România şi asta ţine foarte mult de programele majore de înzestrare ale Armatei României, aflate în linie dreaptã. Suntem, practic, în derulare cu programe foarte importante pentru modernizarea şi înzestrarea Armatei României". 


Etichete Mihai FiforJames MattisBalcaniNATOPolonia2%

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live