Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END (continuare) Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

10 Octombrie 2018
Vizualizari: 349
Comentează add

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a participat miercuri, 10 octombrie, la Bucharest Forum 2018, organizat la Palatul Cercului Militar Național.

Ministrul apărării naționale la Bucharest Forum 2018 Ministrul apărării naționale la Bucharest Forum 2018 - Conține video

radu-dobritoiu

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a participat miercuri la Bucharest Forum 2018, eveniment organizat la Palatul Cercului Militar Național, în cadrul unui panel moderat de analistul politico-militar Radu Tudor.  Tematica panelului s-a axat pe abordările diplomatice și militare ale României în contextul principalelor provocări la adresa securității și stabilității din  regiunea Mării Negre.

În discursul său, ministrul Fifor a subliniat faptul că, în actualul context de securitate regională, România are un rol important alături de Polonia, ca principali piloni de stabilitate pe flancul estic aliat.

România acordă o prioritate deosebită implementării deciziilor aliate adoptate la Summit-ul NATO din iulie, cu importante efecte asupra securității regiunii din care facem parte, dar și a Alianței per ansamblu. În context, ministrul Mihai Fifor a evidențiat progresul înregistrat în implementarea prezenței înaintate adaptate în regiunea Mării Negre și găzduirea de către România a noii componente de comandă și control terestre de nivel de corp de armată, agreată de aliați la Summit-ul NATO de la Bruxelles, informeză comunicatul de presă primit de la MApN.

În cadrul Forumului, un punct important al dezbaterilor a fost tema preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România în ianuarie 2019, prilej cu care ministrul apărării naționale a subliniat că, în perioada deținerii președinției Consiliului UE, România va acorda o atenție deosebită consolidării relațiilor transatlantice, prin dezvoltarea politicii de apărare europene în deplină complementaritate cu NATO.

"Este nevoie de o cooperare practică între UE și NATO. Nu putem vorbi despre securitate europeană și implicit despre stabilitatea regiunii Mării Negre fără întărirea relației trans-atlantice, respectiv fără un parteneriat strategic solid cu SUA. Este foarte important atât pentru Europa, cât și pentru SUA”, a încheiat Mihai Fifor.

La evenimentul organizat la Palatul Cercului Militar Național au participat şi ministrul de externe Teodor Viorel Meleşcanu şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă.
 

x x x

Bucharest Forum 2018,  organizat de Institutul Aspen România și biroul din București al German Marshall Fund of the US, cu sprijinul Guvernului României, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naționale, Cercului Militar Național, Ministerului pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat și Băncii Naționale a României, reunește experți internaționali din domeniul securității și apărării, oficialități guvernamentale, diplomați, precum și reprezentanți ai sectorului privat.    
 


Etichete Mihai FiforRadu TudorBucharest Forum 2018Teodor Melescanugeneral Nicolae Ionel Ciuca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live