Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINETI ... CU SOARE - continuare Sâmbătă, 21 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Martie 2017
Vizualizari: 349
Comentează add

Ministrul pentru românii de pretutindeni a spus că există şi un TelVerde la care românii pot semnala diverse cazuri de abuzuri.

Ministrul Andreea Păstârnac despre cazul "româncelor abuzate" în Italia

radiojurnal

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac. Foto: dprp.gov.ro.

Cetăţenii români care sesizează abuzurile angajatorilor din Italia au nevoie de măsuri care să-i protejeze, a declarat astăzi, ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac.

Ea a precizat că autorităţile din peninsulă au înăsprit legislaţia care condamnă intermedierea şi traficul de forţă de muncă, iar reprezentanţii Ministerelor Muncii şi de Interne de la Bucureşti vor merge în Sicilia pentru a ajuta la remedierea problemelor existente, a mai spus Andreea Păstârnac:  

Andreea Păstârnac: "Am discutat şi posibilitatea de a trimite ehipe mobile mixte chiar şi în ferme. Oficial, din 2014, autorităţile italiene ne-au spus că s-au înregistrat doar trei plângeri formale. Este clar că acest număr nu reflectă situaţia probabil la care sunt expuşi cetăţenii români şi au fost discutate modalităţi în detaliu cum putem să ajutăm persoanele aflate într-o situaţie limită să poată să depună plângere sau să poată să semnaleze această situaţie".  

Ministrul pentru românii de pretutindeni a mai spus că există şi un TelVerde la care românii pot semnala diverse cazuri de abuzuri.

În Sicilia au fost semnalate numeroase cazuri de exploatare şi agresiune sexuală la care sunt supuse româncele aflate la muncă în fermele din insulă


Etichete romaniaitaliaandreea pastarnaclegislatieministerul munciiangajatorisicilia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live