Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

11 Iulie 2019
Vizualizari: 379
Comentează add

Petre Daea a anunţat că Programul naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii prevede extinderea suprafeţelor irigate în toată ţara.

Ministrul Agriculturii vrea extinderea suprafeţelor irigate

sorin-cealera-constanta

 Foto: Arhivă.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat joi, 11 iulie, la Constanţa că Programul naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii prevede extinderea suprafeţelor irigate în toată ţara.

"Am pus în pagina bugetară sumele necesare pentru a ajunge în 2020 la cele două milioane hectare de irigaţii. Vrem să aducem în România peste trei milioane hectare care pot fi irigate - asta înseamnă atingerea capacităţii de irigare pe care am avut-o profilată înainte de 1989 şi vom creşte această suprafaţă", a declarat ministrul Petre Daea.

Ministrul a făcut această declaraţie după ce a inspectat în judeţul Constanţa amenajarea de irigaţii Carasu Galeşu, care ar trebui finalizată luna aceasta. Valoarea investiţiei se ridică la şase milioane de lei, iar suprafaţa deservită este de aproape 5.000 de hectare. În urma modernizării, s-a redus cu 35% consumul de energie electrică pentru pomparea şi distribuirea apei.


Etichete Petre Daeairigaţiiagriculturăbuget

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live