Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Iunie 2018
Vizualizari: 598
Comentează add

Probleme şi mai mari ar putea fi în Moldova şi în Carpaţii Orientali şi Meridionali, zone pentru care a fost emis un cod portocaliu valabil până la ora 23:00.

Ministrul afacerilor interne a convocat comandamentul de inundaţii

radiojurnal

Arhivă Foto: Agerpres.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a convocat, pentru ora 10:00, comandamentul de inundaţii în sistem de videoconferinţă cu autorităţile locale din judeţele aflate sub avertizări meteo de ploi abundente.

Aproape trei sferturi din teritoriul ţării se află în această situaţie.

Până mâine-dimineaţă este în vigoare un cod galben de averse şi intensificări ale vântului, valabil pentru cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei şi Maramureşului, jumătatea de nord a Munteniei şi zona montană a Olteniei.

Probleme şi mai mari ar putea fi în Moldova şi în Carpaţii Orientali şi Meridionali, zone pentru care a fost emis un cod portocaliu valabil până la ora 23:00.

Aici, temporar va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 50 de litri pe metrul pătrat şi izolat 60-70 de litri pe metrul pătrat.

Efecte ploi în Sibiu

Pompierii sibieni au intervenit, azi noapte, pentru evacuarea apei din 4 gospodării , curți și subsoluri, din 3 localități ale județului: câte una în Șura Mică și Glămboaca și două în Nocrich, în ultima apa a intrat chiar și în locuințe. De asemenea în orașul Săliște  pompierii au evacuat apa la un tub de canalizare, transmite corespondentul RRA, Carmen Vulcan.

În această dimineață s-au reluat lucrările pentru consolidarea Drumului comunal 33, dintre localitățile Zlagna și Pelișor, unde, din cauza apei,  ieri s-a surpat o porțiune de carosabil și se circulă doar pe o singură bandă, alternativ.


Zeci de gospodării din judeţul Bacău au fost inundate în urma ploilor torenţiale

Zeci de gospodării din judeţul Bacău au fost inundate azi-noapte în urma ploilor torenţiale. Mai multe localităţi au rămas fără energie electrică, au fost semnalate avarii la reţelele de gaz şi mai multe persoane au fost salvate de pompierii militari.

Tot în cursul nopţii, în judeţul Braşov, pompierii militari din oraşele Făgăraş şi Victoria au intervenit pentru evacuarea a aproximativ 1.000 de oi rămase blocate în zona barajului din localitatea Mândra, după ce apele au început să crească.

Botoșani

UPDATE: In cursul dimineții, o femeie de 81 de ani din satul Zlătunoaia,  comuna Lunca, a fost surprinsă de tavanul locuinței care a cedat din cauza infiltrațiilor generate de ploile abundente. Pompierii botoșăneni au raspuns cu promptitudine solicitării rudelor, in vederea recuperării  acesteia, însă din nefericire, bătrâna nu a putut fi salvata. In zona nu au fost înregistrate situatii care sa impună evacuarea preventiva a localnicilor.

Știrea inițială

Pompierii botoșăneni intervin, în această dimineață, pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din Iacobeni ( comuna Dângeni), Copălău și orașul Săveni.​, transmite corespondenta RRA, Gina Poenaru.

​Potrivit DSU, din cauza aluviunilor care au spălat terasamentul, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 608 Iaşi – Dorohoi este întreruptă între staţiile CF Truşeşti şi Dângeni. Se lucrează la repararea acestuia.

 Din cauza acumulărilor de apă, circulaţia se face cu dificultate pe Drumul European e 5​8, la ieşirea din municipiul Botoşani, zona Lebăda, la intersecţia cu drumul judeţean 208 care duce la Vorona.

Deasemeni, poliiţiştii au restricţionat circulaţia pe mai multe porţiuni de străzi din municipiul Botoşani.

Sunt închise strada Pacea, de la intersecţia Sucevei până la Manoleşti Deal, din cauza acumulărilor de apă din zona Modern Calor, şi strada George Enescu, de la intersecţia cu Bulevardul ( zona Spitalului Judeţean) şi până la intersecţia cu primăverii (zona capat 1), cele două intersecţii fiind inundate.


Etichete convocat comandamentul de inundaţiimaicarmen dan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live