Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Noiembrie 2021
Vizualizari: 581
Comentează add

Spitalele au primit instrucţiuni să fie vigilente şi să încerce să detecteze cât mai rapid, prin secvenţiere, existenţa acestei variante în ţara noastră.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, despre noua tulpină Omicron

radiojurnal

   Alexandru Rafila. Foto: Arhivă.

România urmăreşte cu atenţie situaţia cu privire la răspândirea noi tulpini a coronavirusului, Omicron, descoperită în sudul Africii, şi prezentă în tot mai multe ţări europene. Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că spitalele au primit instrucţiuni să fie vigilente şi să încerce să detecteze cât mai rapid, prin secvenţiere, existenţa acestei variante în ţara noastră.

Într-o intervenţie la Radio România Actualităţi, ministrul a mai precizat că în două-trei săptămâni vor exista primele informaţii clare referitoare la evoluţia infecţiei cu noua tulpină sau la protecţia oferită de vaccin ori de trecerea prin boală. Alexandru Rafila a vorbit despre măsurile luate până în acest moment.


Alexandru Rafila: Fiind vorba de o tulpină cu transmisibilitate înaltă, încercăm să aplicăm măsurile pe care le avem la dispoziţie: limitarea călătoriilor în sudul continentului african, în general, dar s-ar putea şi în alte ţări din Africa să se înregistreze în curând multe cazuri, mai ales în Egipt. Există, în momentul de faţă, o decizie care a fost transmisă tuturor Direcţiilor de Sănătate Publică şi spitatalelor, în sensul încercării de a detecta cât mai precoce existenţa unei tulpini care ar putea să pună probleme şi în mod evident o să mergem în continuare cât se poate de rapid cu măsurile de sănătate publică, dacă acest lucru va fi necesar.


Etichete omicronministrul sănătățiialexandru rafila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live