Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Februarie 2020
Vizualizari: 477
Comentează add

Ministrul muncii a cerut informaţii ITM despre cei doi muncitori srilankezi din localitatea Ditrău.

Ministrul muncii se implică în cazul Ditrău

radiojurnal

Ministrul muncii, Violeta Alexandru. Foto: Agerpres

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a cerut informaţii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă în legătură cu fabrica de pâine la care lucrează şi cei doi muncitori din Sri Lanka, după ce foşti angajaţi ai firmei au reclamat condiţiile în care munceau.

Pe de altă parte, ministrul muncii s-a arătat suprinsă de reacţia oamenilor din comuna Ditrău care nu vor să accepte că doi străini muncesc la fabrica de pâine.


Violeta Alexandru: Am cerut cu promptitudine informații în primul rând ITM cu privire la formele legale pe care aceștia le au. Am avut mai multe discuții cu președintele Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru componentele care iau aspectul unei atitudini de discriminare din comunitate față de aceste persoane. Ceea ce mă surprinde este atitudinea celor din comunitate cu privire la doi oameni care vor să muncească, uitând că și românii noștri, în afară, sunt poate în pericol de a fi tratați la fel.


Realizator: Reamintim că poliţia a deschis un dosar penal pentru incitare la ură sau discriminare, iar Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în cazul celor doi muncitori din Sri Lanka.

Localnicii din comuna harghiteană Ditrău au protestat în stradă nemulţumiţi că patronii fabricii de pâine din localitate au angajat doi muncitori din Sri Lanka.

Oamenii se tem ca la ei în comună să nu vină migranţi, care să le 'impună cultura lor' şi să le pună în pericol siguranţa.


Etichete ministrul munciialexandru violetitmditraufabrica de painesri-lankacndd

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live