Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Februarie 2021
Vizualizari: 215
Comentează add

Ministrul Educației consideră esenţială purtarea măştii în școli

radiojurnal

 Foto: Grupul de Comunicare Strategică.

Până la publicarea a ordinului comun al miniștrilor educației și sănătății privind toate măsurile pentru reluarea cursurilor pe 8 februarie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spun deja că elevii vor sta câte doi în bănci și că se va renunța la despărțitoarele de plexiglas folosite în unele școli, în toamnă.

Elevii și profesorii vor purta permanent măști de protecție în școală, măsură pe care Sorin Cîmpeanu a calificat-o esențială și incomparabil mai importantă decât câțiva centimetri în plus sau în minus între elevi.

El a precizat că școlile au fost aprovizionate cu 37 de milioane de măști și peste un milion de litri de dezinfectant. Potrivit cifrelor epidemiologice actuale, luni se vor întoarce fizic la școală 2,4 milioane de elevi.

Peste trei sferturi din județele țării figurează ca zone verzi, adică au o incidență oficială a infectărilor cu coronavirus de sub 1,5 cazuri la mia de locuitori, cumulată la 14 zile.

Doar județul Timiș este zonă roșie, cu puțin peste 3 cazuri la mie. Bucureștiul are o rată a incidenței de 1,96 la mie, ceea ce înseamnă că vor începe cursurile copiii de grădiniță, elevii claselor pregătitoare din ciclul primar, cei de-a VIII-a și a XII-a.


Etichete Sorin Cîmpeanu,mascășcoalăelevi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live