Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Ianuarie 2022
Vizualizari: 238
Comentează add

Mesajul ministrului apărării francez, Florence Parly, aflat la Bucureşti pentru discuţii cu cele mai înalte oficialităţi ale statului român.

Ministrul apărării francez, Florence Parly, la Bucureşti

florin-lepadatu

Foto arhivă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Franţa se află alături de România, conform angajamentului său de a nu-şi părăsi niciodată aliaţii - este mesajul cu care ministrul apărării francez, Florence Parly, a sosit, astăzi, la Bucureşti pentru discuţii cu cele mai înalte oficialităţi ale statului român.

Prima întâlnire a fost cea cu omologul său român Vasile Dîncu, după cum relatează reporterul RRA, Cătălin Purcaru: ”România are un parteneriat strategic special cu Franța și se poate baza pe sprijinul ei, a declarat ministrul român al apărării, Vasile Dîncu. El subliniat că toate provocările de securitate din prezent se pot depăși doar prin solidaritate, unitate și coeziune între statele care împărtășesc valorile democratice. Vasile Dîncu a precizat că evoluțiile din ultima perioadă în domeniul securității au confirmat unitatea aliată.

Vasile Dîncu: ”Preşedinţia Franței la Consiliul Uniunii Europene joacă un rol important în elaborarea busolei strategice a Uniunii Europene. Reiterez angajamentul nostru ferm în ceea ce privește asigurarea securității zonei Balcanilor de Vest și destabilizarea regiunii Sahel, sporire a contribuției în cazul operației EUFOR Althea şi disponibilitatea implicării cu un contingent de 50 de militari la misiunea Task Force Takuba.”

Ministrul francez al apărării, Florence Parly, consideră că România este îndreptățită să își consolideze propria securitate, în contextul tensiunilor din Ucraina. Oficialul francez a dat asigurări că Franța este disponibilă să contribuie în continuare la securitatea partenerilor europeni, în cadrul misiunilor NATO, în special în România.


Florence Parly: ”O misiune de experți din ministerul meu sosește chiar astăzi în România pentru a studia parametri acestei posibile desfășurări. Un astfel de angajament s-ar înscrie perfect în continuitatea angajamentelor noastre actuale. Forțele noastre aeriene, precum și marina noastră se desfășoară în mod regulat în exerciții alături de marina română. Avem în vedere alte desfășurări în cursul anului 2022.”

Ministrul francez al apărării s-a întâlnit și cu premierul Nicolae Ciucă și urmează să fie primit la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis. ”

Vizita oficialului de la Paris are loc în contextul în care Franţa şi Statele Unite sunt doi dintre aliaţii României din NATO care şi-au exprimat disponibilitatea de a contribui mai mult la postura de descurajare şi apărare în zona Europei de Est, în actuala situaţie tensionată de la graniţa dintre Rusia şi Ucraina.


Etichete exercitiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live