Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

1 Decembrie 2018
Vizualizari: 492
Comentează add

Mai mult de 100 de persoane au fost arestate, iar poliţia a folosit gaze lacrimogene şi grenade paralizante împotriva protestatarilor.

Miniştrii francezi critică violenţele de la Arcul de Triumf din Paris

sergiu-stet

 Proteste ale ”vestelor galbene” la Paris, decembrie 2018. Foto: Daniela Coman

Liderii francezi au condamnat protestele violente din Paris, iniţiate de susţinătorii mişcării anti-guvernamentele "Vestele galbene".

BBC îl citează pe premierul Edouard Philippe care a declarat că este şocat de dispreţul faţă de monumentele naţionale precum Arcul de Triumf, în jurul căruia au avut loc cele mai ample confruntări de stradă.

Ministrul de interne Christophe Castaner a descris protestele de acolo ca pe "o insultă la adresa Republicii". Mai mult de 100 de persoane au fost arestate, iar poliţia a folosit gaze lacrimogene şi grenade paralizante împotriva protestatarilor care au aruncat cu pietre şi bolovani din pavaj.

Majoritatea protestatarilor s-au ţinut departe de violenţe şi şi-au exprimat numai verbal nemulţumirile. Numărul demonstranţilor a fost relativ mic, iar al celor implicaţi în acţiuni violente, încă şi mai redus, însă din nou, "vestele galbene" reprezintă principala ştire din Franţa, în condiţiile în care atitudinea lor anti-Macron captează încă atenţia publică.


Etichete Vestele galbeneFranţaEdouard PhilippeChristophe CastanerprotesteMacron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live