Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

18 Martie 2019
Vizualizari: 609
Comentează add

Miniştrii europeni pentru diaspora s-au reunit la Bucureşti

carmen-gavrila

   

Miniştrii europeni pentru diaspora s-au reunit azi la Bucureşti. România este prima ţară care organizează o astfel de reuniune, ca preşedinte al Consiliului Uniunii Europene.

Pe agenda evenimentului, în desfăşurare la această oră, se află tema traficului de persoane şi libertatea circulaţiei forţei de muncă în Uniunea Europeană.

Premisa de la care a plecat preşedinţia română a Consiliului, pentru organizarea evenimentului, a fost că politicile publice privind diaspora reprezintă o prioritate pentru multe state membre care au un număr mare de cetăţeni în afara graniţelor în Uniune.

Astfel, oficiali din 17 state membre analizează politicile în domeniu, din două perspective principale: integrarea diasporei UE în ţările gazdă şi strategii de sprijinire a procesului de reîntoarcere în ţările de origine.

De asemenea, în discuţie sunt modalităţile prin care ţările europene stabilesc relaţii de colaborare economică şi culturală cu diaspora, iniţiativele de susţinere a dezvoltării ligvistice şi culturale a acesteia şi politicile care au condus la integrarea rapidă a membrilor comunităţilor aparţinând diasporei.


   
 


Etichete diasporaPreşedinţia României la Consiliul UE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live