Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Aprilie 2020
Vizualizari: 205
Comentează add

Miniștrii europeni de finanţe nu au ajuns la un acord privind reacţia economică la pandemia de coronavirus.

Miniștrii europeni de finanţe nu au ajuns la un acord

florin-lepadatu

 Foto: Arhivă.

Miniștrii de finanțe ai Uniunii Europene nu au ajuns la un acord, după discuţii care au durat toată noaptea, cu privire la acordarea unui sprijin mai mare pentru economiile afectate de coronavirus, iar discuţiile au fost suspendate până joi.

Surse diplomatice și oficiali au spus că o dispută între Italia și Olanda cu privire la condițiile pentru acordarea unui credit guvernelor care luptă împotriva pandemiei a blocat progresele vizând alocarea unui ajutor financiar în valoare de jumătate de trilion de euro.

"După 16 ore de discuții, ne-am apropiat de un acord, dar nu am ajuns încă acolo", a declarat, miercuri dimineața, președintele Eurogrupului, Mario Centeno.

"Am suspendat Eurogrupul și vom continua mâine".

Miniștrii de finanțe, care au început marţi la ora 14:30 discuţiile ce au durat toată noaptea, cu numeroase pauze, reluări și negocieri bilaterale, încearcă să cadă de acord asupra un pachet de măsuri pentru a ajuta guvernele, companiile și persoanele fizice.

Dacă se va ajunge la un  acord, reacţia comună europeană ar putea genera cel mai mare program de sprijin fiscal din lume, depășindu-l pe cel al Statelor Unite, precizează Reuters.


Etichete finanţefiscimpozitesalariivenituri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live