Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 August 2021
Vizualizari: 390
Comentează add

Marţi, reuniune de urgenţă, la Bruxelles, a miniştrilor de interne din statele UE pentru a discuta consecinţele crizei din Afganistan.

Miniștrii de interne din UE, reuniune pe tema crizei din Afganistan

radiojurnal

Arhivă foto: Taliban fighters are seen on the back of a vehicle in Kabul, Afghanistan, 16 August 2021. Taliban co-founder Abdul Ghani Baradar, on 16 August 2021, declared victory and an end to the decades-long war in Afghanistan, a day after the insurgents entered Kabul to take control of the country. Baradar, who heads the Taliban political office in Qatar, released a short video message after President Ashraf Ghani fled and conceded that the insurgents had won the 20-year war. EPA/STRINGER

Miniștrii de interne din statele Uniunii Europene se vor reuni marți de urgență la Bruxelles pentru a discuta consecințele crizei din Afganistan și a lua măsuri de împiedicare a migrației necontrolate din această țară.

Reporter: Gabriela Mitrovici - Guvernele din Uniunea Europeană doresc să evite o repetare a valului haotic de migranți din 2015, care a prins nepregătit blocul comunitar și a provocat divizări între statele membre, alimentând susținerea față de partide de extremă dreapta, în timp ce taberele de migranți se umpleau în Grecia și în alte țări.

Conform unui proiect de declarație, consultat de agenția Reuters, statele membre rămân determinate să acționeze în comun pentru a preveni migrația ilegală pe scară largă, pregătind un răspuns coordonat și ordonat.

Proiectul nu conține detalii concrete despre noi măsuri, dar, potrivit unor oficiali europeni, miniștrii de interne vor reitera promisiunea de creștere a finanțării chiar dacă livrarea de asistență a devenit mai complicată de când talibanii au luat din nou controlul asupra țării.

Potrivit textului menționat, miniștrii se angajează să oprească noi amenințări de securitate din partea Afganistantului la adresa cetățenilor Uniunii şi să facă verificările de securitate necesare pentru afganii evacuaţi din țara lor.


Etichete uebruxellesueafganistan(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live