Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

9 Martie 2015
Vizualizari: 1191
Comentează add

Grecia a prezentat o listă cu măsuri pe care s-a angajat să le aplice în schimbul deblocării următoarei tranşe de împrumut.

Miniştrii de finanţe din zona euro discută situația Greciei

sorin-motatu

Premierul elen, Alexis Tsipras. Foto: www.alexistsipras.eu.

La Bruxelles, miniştrii de finanţe din ţările zonei euro au început discuţiile legate de soarta Greciei, ţară ca a prezentat o listă cu măsuri pe care s-a angajat să le aplice în schimbul deblocării următoarei tranşe de împrumut.

Guvernul de la Atena s-a angajat să reformeze administraţia şi piaţa muncii şi să combată corupţia, evaziunea fiscală şi contrabanda, însă miniştrii de finanţe din zona euro solicită măsuri mai dure, cum ar fi majorarea TVA şi o nouă reducere a salariilor şi pensiilor.

Înaintea reuniunii de la Bruxelles, premierul grec, Alexis Tsipras, a declarat publicaţiei Der Spiegel că nu exclude ideea unui referendum pe tema ieşirii ţării sale din zona euro.

Şi ministrul elen de Finanţe, Yanis Varufakis, a afirmat că vede posibilă o consultare populară pe tema reformelor solicitate de partenerii şi creditorii externi ai ţării.  


Etichete miniştrii de finanţezona euroGrecialistă de măsuriîmprumutpremierul grecAlexis Tsiprasministrul elen de FinanţeYanis Varufakis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live