Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL - continuare Sâmbătă, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

22 Ianuarie 2019
Vizualizari: 368
Comentează add

Este prima reuniune din acest an a Consiliului Afaceri Economice şi Financiare, prezidată de ministrul român de resort, Eugen Teodorovici.

Miniştrii de finanţe din UE se întâlnesc la Bruxelles

amalia-bojescu

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici. Foto: gov.ro.

Miniştrii de finanţe din Uniunea Europeană discută, astăzi, la Bruxelles, despre proiecte importante, cum ar fi consolidarea uniunii bancare sau dezechilibrele macroeconomice.

Este prima reuniune din acest an a Consiliului Afaceri Economice şi Financiare, prezidată de ministrul român de resort, Eugen Teodorovici. Corespondenta noastră, Amalia Bojescu, are detalii.

Corespondență din Bruxelles - Reporter: Amalia Bojescu - România și-a propus să lucreze pe durata mandatului său la dosare importante, o primă prioritate fiind avansarea discuțiilor cu privire la Uniunea economică și monetară. Președinția va lucra, de asemenea, la dosarele privind cadrul financiar multianual și modernizarea sistemului TVA. Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, spunea că România și-a propus să fie eficientă și pragmatică pe timpul președinției, astfel încât să rezolve cât mai multe dosare importante pentru toți cetățenii europeni.

Eugen Teodorovici: Un subiect foarte important este instrumentul /.../, un dosar la care România își va aduce cu siguranță contribuția având la bază și experiența anilor trecuți și pragmatismul pe care noi l-am /.../ de foarte multe ori. De asemenea, ce înseamnă supraveghere la nivelul european pentru care o să propunem /.../ în Consiliu, cu o abordare să spunem pas cu pas, ceea ce este deja discutat să meargă către Palamentul European și, după aceea, într-un termen foarte scurt să încercăm să închidem și discuția pe celelalte aspecte din pachetul ESA, astfel încât obiectivul nostru final să fie atins.

Reporter: Miniștrii economiei și finanțelor europeni vor face bilanțul negocierilor purtate în prezent pentru revizuirea arhitecturii existente asupra vegherii financiare. În urma discuției, Consiliul va trebui să decidă dacă este cazul ca dispozițiile referitoare la consolidarea supravegherii activităților de combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului să fie separate de cele ale revizuirii sistemului european. Totodată, miniștri trebuie să aprobe și un proiect de recomandare privind politicile economice ale zonei euro.


Etichete Președinția României La Consiliul UEministrii de finanteUEEugen Teodorovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live