Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

8 Iulie 2013
Vizualizari: 973
Comentează add

Vizita este consacrată reluării dialogului diplomatic şi politic la nivel superior şi impulsionării relaţiilor economice. O întâlnire similară a mai avut loc în 2009.

Miniştrii de externe român şi rus se întâlnesc la Moscova

alexandru-beleavski-moscova

Ministrul de externe, Titus Corlăţean. Foto: Arhivă.

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, începe luni o vizită în Federaţia Rusă, unde va avea şi o întâlnire cu omologul său, Serghei Lavrov.

Aceasta va fi prima întrevedere între şefi ai diplomaţiei din cele două ţări după 2009.

Cu ocazia vizitei este prevăzută semnarea acordului interguvernamental cu privire la înfiinţarea Institutului Cultural Român al Moscova şi a Centrului Cultural şi Ştiinţific Rus la Bucureşti, a programului interguvernamental de cooperare în domeniile culturii, educaţiei, mass-media, sportului şi turismului, dar şi a planului de consultări între cele două Ministere de Externe pe anii 2013-1014.

Pe fondul semnalelor pozitive lansate în ultima perioadă de ambele părţi, vizita este consacrată reluării dialogului diplomatic şi politic direct la nivel superior şi impulsionării relaţiilor economice.

România este interesată în promovarea intereselor producătorilor români pe piaţa rusă, dar şi într-un preţ mai mic la gazele importate din Rusia.

Pe agendă vor figura de asemenea conflictul transnistrean şi reluarea activităţii Comisiei bilaterale care se ocupă de problema tezaurului.

Ministrul român de externe a declarat, ieri, la un post privat de televiziune din România, că doreşte ca vizita să aibă loc pe o platformă constructivă, deschisă şi pozitivă, fără ca aceasta să însemne alterarea orientării strategice europene şi euroatlantice a României.


Etichete Titus CorlăţeanSerghei Lavroveconomiegazeproducători

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live