Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Februarie 2021
Vizualizari: 93
Comentează add

Miniştrii de externe din UE discută o propunere de noi sancţiuni pe fondul încălcărilor drepturilor omului în Rusia.

Miniştrii de Externe din Uniunea Europeană discută luni

radiojurnal

Bogdan Aurescu. Foto: gov.ro.

Miniştrii de Externe din Uniunea Europeană discută luni o propunere de noi sancţiuni împotriva unor politicieni şi oligarhi ruşi apropiaţi ai Kremlinului, pe fondul încălcărilor repetate ale drepturilor omului în Rusia şi arestării şi condamnării opozantului rus Alexei Navalnîi.

Miniştrii europeni se vor consulta pe această temă şi cu secretarul american de stat Antony Blinken.


Reporter: Carmen Gavrilă : "Miniștrii de externe urmează să ajungă la un acord de principiu asupra unor sancțiuni pentru politicieni și oligarhi ruși sub forma înghețării de conturi și a interzicerii de călătorii în Uniune. Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a făcut apel la unitatea statelor membre în raport cu Rusia.


Bogdan Aurescu: "Rusia este mai degrabă angajată pe o poziție de confruntare cu Uniunea Europeană, decât una de deschidere. Vom aborda toate aceste aspecte în cadrul Consiliului Afaceri Externe, pentru a trage concluziile care se impun și pentru a lua măsurile care sunt necesare."


Reporter: Propunerea, care cuprinde și numărul de persoane vizate de sancţiuni, a fost redactată de Înaltul reprezentant al Uniunii pentru politică externă, Josep Borrell, cel care a fost criticat de unele state membre, dar și de numeroși europarlamentari pentru recenta sa vizită în Rusia. Lui Josep Borrell i s-a reproșat că a oferit Kremlinului ocazia să umilească Uniunea, expulzând chiar în timpul vizitei mai mulți diplomați din statele membre. Însă, după cum au remarcat de curând mai mulţi eurodeputaţi în plenul  Parlamentului European, vizita a arătat foarte clar dialog că Rusia nu vrea dialog, aşadar, Uniunea ar trebui să-şi reconsidere radical relația cu Kremlinul."


Etichete bogdanaurescu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live